تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال در چیست؟

مقایسه پیانو دیجیتال و آکوستیک

قبل از بررسی تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال بد نیست نگاهی به تاریخچه اختراع پیانو بی اندازیم. پیانو جزو محبوب ترین سازهای جهانی هستند که در سال 1709 توسط بارتولومئو کریستو فوری در ایتالیا اختراع شد. جالب است بدانید پیانوهای اولیه دارای پدال نبودند و بعد ها با گذشت زمان شکل امروزی را به خود گرفته اند. امروزه با گسترش موسیقی در دنیا و تغییرات بزرگی که در موسیقی رخ داده است. پیانوها به دو صورت آکوستیک و دیجیتال دسته بندی می شوند. در اینجا تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال، سوالی است که ذهن خیلی از شما را درگیر می کند.

به همین جهت تصمیم گرفتیم در این مقاله به تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال بپردازیم. جهت آشنایی بیشتر با این دو سبک پیانو تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

انواع پیانو آکوستیک و دیجیتال

اساس کار پیانوهای آکوستیک بر پایه چکش و سیم های مسی است که در اسکلت چوبی پیانو تعبیه شده اند. پیانوهای آکوستیک دارای دو نوع گرند (رویال) و دیواری هستند، که طراحی های مختلف و رنگ بندی های متفاوتی دارند. در طرف مقابل پیانوهای دیجیتال هستند که نسخه جدید و پیشرفته تری از پیانوهای آکوستیک اند که دارای سه نوع گرند، دیواری و قابل حمل هستند.

تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال

اگر شما تحت عنوان فردی تازه کار در جست و جو برای خرید پیانو هستند، مطمئناً این سوال را  در ذهن تان دارید که کدام پیانو بهتر است، اکوستیک یا دیجیتال؟ بهتر است بدانید شما برای انتخاب همین دو گزینه آکوستیک و دیجیتال را پیش رو دارید، ولی اگر فردی حرفه ای هستید که تکلیف کار مشخص است. ولی اگر در این امر ناوارد هستید، انتخاب بین این دو سبک از پیانو برای شما می تواند بسیار گمراه کننده باشد. پس بهتر است در ابتدا به دنبال تفاوت پیانوی آکوستیک با دیجیتال و مزایا و معایب هر کدام باشید، تا بتوانید تصمیم نهایی خود را به راحتی بگیرید. ما در ادامه برای آگاهی بیشتر شما این تفاوت ها را دسته بندی کرده ایم، تا پایان مقاله همراه ما باشید.

روش تولید صدا، اولین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

نکته حائز اهمیت در فرق بین این دو نوع پیانو، روشی است که در تولید صدا به کار می برند. در پیانوهای آکوستیک روشی مکانیکی برای تولید صدا به کار می رود. به طوری که چکش ها با ضربه ای که به سیم ها وارد می کنند، صدا را تولید می کنند. به این روش تولید صدا اصطلاحاً روش چکشی نیز می گویند که اساس کار پیانو آکوستیک است. در این نوع پیانوها در واقع هنگامی که نوازنده به کلید و کلایه فشاری وارد می کند، این فشار مستقیماً به چکش می رسد و چکش این فشار را به سیم می رساند. نهایتاً ارتعاشات آن سیم و طنینی که از سایر سیم ها بلند می شود ایجاد صدایی دلنشین می کند. شایان ذکر است پیانوهای آکوستیک دارای سه نوع پدال دمپر، پدال سوستنوتو و پدال کم صدا هستند که هر کدام به طور جدا تاثیری روی صدا می گذارند.

ولی در پیانوهای دیجیتال روند تولید شدن صدا به طور طبیعی نیست. بلکه ما در اینجا با سیستم الکتریکی پیشرفته مواجه هستیم که توسط ارسال کردن کدهای دیجیتالی منجر به تولید صدا می شود. در این پیانوها صدا به طور کاملاً دیجیتالی و از باند های پیانو به گوش شما می رسد. شاید دانستن این مطلب برای تان جالب باشد که امروزه پیانوهای دیجیتال حرفه ای و پیشرفته ای ساخته شده اند که توانایی این را دارند تا صدایی شبیه به پیانوهای آکوستیک تولید کنند. همین امر تا حدودی اهمیت تفاوت صدا در این دو نوع پیانو را کم رنگ می کند.

کیفیت صدای پیانو، دومین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

در خصوص تفاوت در کیفیت و قدرت صدا بین پیانوهای آکوستیک و دیجیتال، بی تردید پیانوهای گرند به جهت ابعاد بزرگ آن ها در مقایسه با سایر پیانوهای آکوستیک دیواری کیفیت بالاتری دارند. شایان ذکر است پیانوهای آکوستیک نیز می توانند صدایی مشابه پیانوهای گرند تولید کنند ولی با قدرت و شدتی کمتر. بهتر است بدانید تفاوت اصلی صدا در این دو پیانو به دلیل ابعاد پیانوها است. پیانوهای دیواری با وجود مزایای زیادی که دارند، به جهت کوچک بودنشان در اینجا امتیاز منفی می گیرند.

ابعاد و وزن پیانو، سومین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

پیانوهای گرند در مقایسه با پیانوهای دیگر، ابعاد بزرگ تری دارند و فضای بیشتری اشغال می کنند. علاوه بر ابعاد، پیانوهای گرند وزن سنگینی نیز دارند که به حدود 500 کیلو گرم می رسد. ولی پیانوهای آکوستیک دیواری ابعاد مناسب تری داشته و وزن حدودی آن ها 200 کیلو گرم است. در کل پیانوهای دیجیتال به دلیل نداشتن سیم ها و چکش ها، ابعاد و وزن کم تری دارند که جا به جایی آن ها را راحت تر می کند. هر چند مدل های پیشرفته و حرفه ای آن ها وزن و ابعادش بیش تر شده است.

نگهداری پیانو، چهارمین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

پیانوهای آکوستیک در مقایسه با پیانوهای دیجیتال به جهت ظرافت ساخت آن ها نیاز به نگهداری بیشتری دارند. دقت کنید که هر اختلالی در آن ها هزینه بالایی برای شما می تراشد. همچنین کوک کردن پیانو آکوستیک هر بار نیاز به وجود فردی متخصص دارد. مورد بعدی دور ماندن این پیانوها از رطوبت و تغییر دما است، که نگهداری دقیقی را می طلبد. اما پیانوهای دیجیتال هم نیازی به کوک کردن ندارند و هم حساسیت پیانوهای آکوستیک را در نگهداری ندارند. در کل نگهداری این پیانوها بی هزینه است.

قیمت پیانو، پنجمین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

در کل قیمت پیانوهای آکوستیک از قیمت پیانوهای دیجیتال بیشتر است. حتی دست دوم این پیانوها از دست دوم پیانوهای دیجیتال نیز گران تر هستند. هر چند که قیمت دست دوم پیانوهای دیجیتال به جهت پیشرفت های زیاد در ساخت مدل های جدید تر آن به مدل و سال ساخت آن نیز بستگی دارد.

مقایسه عمر، ششمین مقایسه پیانوی دیجیتال با آکوستیک

پیانوهای آکوستیک به جهت دارا بودن سیم هایی از جنس مس و شاسی های چوبی قوی طول عمر بالایی حدود 50 -60 سال دارند. اما پیانوهای دیجیتال به جهت الکتریکی بودن تمام اجزا ساخت آن دارای طول عمر و ماندگاری کمتری هستند. شایان ذکر است پیانوهای کلاسیک هیچ وقت منسوخ نمی شوند ولی پیانوهای دیجیتال بعد از گذشت 6-5 سال از دور خارج می شوند.

کلام آخر

با توجه به توضیحات داده شده اینکه کدام یک از پیانوهای آکوستیک یا دیجیتال انتخاب بهتری هستند، بستگی به نیاز فرد و شرایط آن بستگی دارد. اکنون که تا حدی آگاهی خود را در این خصوص بالا بردید، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر جهت خریدی مناسب چه به صورت آنلاین و چه حضوری با مجموعه آرشه جام جم تماس بگیرید.